Primul strat |
Este o reţetă simplă, ce nu necesită multe ingrediente, însă e nevoie de multă răbdare şi dedicare. Secretul ei constă în prezentare şi în folosirea cartofilor tăiaţi foarte subţiri. Este foarte important primul strat, deoarece atunci cand mâncarea se întoarce la sfârşit, acesta va fi deasupra. Arată mult mai bine dacă se găteşte într-o tavă sau orice alt vas rotund.
Următoarele straturi |
Şi pentru că mi s-a părut prea fadă reţeta, am adăugat de la mine...usturoi, dar am uitat să pun sare şi piper.
După ce am întors vasul de Jena pe o farfurie, am presărat pe deasupra usturoi verde din propriul meu ghiveci din bucătărie. Rezultatul, o delicioasă floare de carofi, poate fi mâncat ca atare sau poate fi folosit ca şi garnitură.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 100 g unt
- 4, 5 căţei de usturoi (opţional)
- sare şi piper (musai)
Paşii:
1. Se preîncălzeşte cuptorul la 180 grade C.
2. Se taie cartofii în rondele cât mai subţiri.
3. Se unge cu unt, fundul unui vas, de preferinţă rotund.
4. Se aranjează primul strat de cartofi în forma de floare, pe fundul vasului, având în minte că primul strat contează cel mai mult la sfârşit. Se pune unt din loc în loc.
5. Se aşează toţi cartofii în vas, un strat de cartofi, unul de unt şi se presară sare, piper şi usturoi dacă doreşti.
6. Se pune vasul în cuptor pentru aproximativ o oră, până se rumenesc cartofii.
Poftă bună!
Laura
Faina reteta cu cartofi, cred ca stratul crocant e mortal!
RăspundețiȘtergereMultumesc! Da, a fost bataie pe el :P
RăspundețiȘtergereFoarte, foarte faina prezentarea! Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andra!
RăspundețiȘtergere